Docentendag NVLM 9 februari

1 februari 2018

Bent u er bij op de docentendag?
Op de docentendag ontvangt u bij de stand gratis de nieuwe methode voor de havo. De methode heeft niet alleen een frisse uitstraling maar bevat ook de ervaringen die zijn opgedaan bij maatschappijwetenschappen: meer structuur, betere leerteksten, een apart en verhuurbaar opdrachtenboek, scherper geprijsd en daar omheen filmpjes om de methode te ondersteunen. Tevens ontvangt u bij het boek een kaartspel met een ’30seconds’ variant voor 10 groepen om leuk en leerzaam de begrippen bij maatschappijleer te leren kennen.

Tevens kunt u bij onze stand het vwo lesboek deel 2 voor maatschappijwetenschappen ontvangen. Er wordt hard gewerkt om eind april het bijbehorende opdrachtenboek te kunnen publiceren en in juni verschijnen het lesboek en opdrachtenboek deel 2 voor de havo eindexamenklassen.

In onderstaande trailer kondigt Teun de Vries het boek en twee filmpjes aan waaronder een interview met ‘geluksprofessor’ Ruut Veenhoven van de Erasmus Universiteit.

 

Bent u verhinderd?
Dan kunt u vanaf maandag 12 februari via onze webshop een beoordelingsset aanvragen van onze methode maatschappijleer havo. Vanaf eind april is ook het opdrachtenboek onderdeel van de beoordelingsset. In dit opdrachtenboek vindt u gevarieerde opdrachten op verschillende niveau’s die leerlingen niet alleen uitdagen, prikkelen, en laten reflecteren maar ook aanzetten de leerteksten van het lesboek beter te begrijpen. Bij Seneca streven we naar het aanleren van hogere denkvaardigheden op een aantrekkelijke manier. Groot verschil met de oudere maatschappijleer methode voor havo en vwo is dat teksten korter, krachtiger en leesbaar zijn. Ook de vormgeving is aantrekkelijker en vergroot de leerzaamheid. De kennis en ervaring opgedaan bij de methode maatschappijwetenschappen