havo-vwo

‘Het viel me eerst niet op hoe de samenleving in elkaar zit, maar na de lessen maatschappijleer kwam ik er best achter dat het ingewikkeld is. Ik vind het ook fijn dat ik nu met actuele zaken mee kan praten en weet waar ik het over heb’. Dit is een citaat van een leerling uit havo4 die een half jaar maatschappijleer heeft gehad.

Met Seneca nemen we eerst de tijd om een basis op te bouwen om de samenleving te kunnen analyseren. Begrippen als waarden, belangen, dilemma’s en botsingen slijpen we in zodat leerlingen nu en in de toekomst mee kunnen praten over de samenleving en politiek. Daarna gaan we de diepte in per domein van de eindtermen.

De rode draad in de methoden is de zoektocht naar maatschappelijk geluk. In elk hoofdstuk staat een maatschappelijk dilemma centraal. De methode kent een unieke samenhang van basisbegrippen waardoor de inrichting van de samenleving en het debat daarover een stuk begrijpelijker.

Docenten ervaren bij Seneca positieve vrijheid: je hebt de keus om verdieping aan te brengen bij onderwerpen die je eigen voorkeur hebben. Ook is de “begrippendichtheid” niet heel hoog waardoor de kern goed blijft hangen.

Meer weten over onze methode voor havo? Klik hier voor de folder.

Meer weten over onze methode voor vwo? Klik hier voor de folder.