MAW op een rijtje…

6 juli 2017

U wilt op vakantie maar heeft nog de laatste puntjes op de i te zetten bij MAW. U bent niet de enige. Diverse collega’s gingen u voor (Bertan van der Veer, Jan van Loon, Maron Berkman…) Leest u mee, uw vraag en antwoord staan er vast bij…

Boeken bestellen:

 • Ik wil graag op tijd de boeken ontvangen. Bestel svp via de webshop een beoordelingsset bestaande uit lesboek, opdrachtenboek en 1 leerhulp, identiek aan wat uw leerlingen krijgen. Vanaf maandag 10 juli wordt dit door een professioneel logistiek bedrijf afgehandeld. Geef uw privé-adres op maar gebruik wel de e-mail van uw school ter verificatie. Vragen over orders? Vanaf 10 juli stelt u die aan ons verzendhuis.
 • Krijg ik de boeken automatisch? Nee helaas niet. Alleen als ze besteld zijn via de webshop. We weten pas dat u docent MAW bent als zich inschrijft voor de MW nieuwsflits.
 • Ik heb de boeken besteld in juni maar nog niets ontvangen. Excuses. Het is op dit moment zo ongelooflijk druk (geweest?) dat we niet altijd in staat zijn geweest de afgelopen weken iedereen snel te helpen. Als u daarom veel haast heeft, bestel dan nogmaals en geef uw privé-adres op. Ons nieuwe verzendhuis vangt vanaf nu alle bestellingen af.
 • Heb ik wel de juiste vwo boeken? Ik heb een paars vwo lesboek en een groen opdrachtenboek. Ter geruststelling: het vwo lesboek had eerst een paarse omslag maar op verzoek van veel docenten hebben we nu de kleur ‘petrol’ (groenblauw) gebruikt. De inhoud is identiek.
 • En het havo lesboek? De titels van hoofdstuk 4 en 5 kloppen niet met het opdrachtenboek. Dan heeft u inderdaad een foutje in de inhoudsopgave van het havo lesboek gevonden. Gelukkig klopt de inhoud zelf wel en die sluit aan op het havo opdrachtenboek.
 • Ik wil graag modules bestellen maar dat kan nog niet. Klopt, de opmaak zal in augustus klaar zijn en dan kunt u de modules bestellen (vanaf 10 leerlinglicenties intern op school kopieren).

 

Adviezen:

 • Kan ik nog voor de vakantie tips krijgen en vragen stellen? Dat kan op dinsdag 11 juli a.s. in Nijmegen voor het laatst. Hoe het na de zomer gaat? Schrijf u svp alvast in.
 • Kan ik snel een overzicht krijgen van een PTA? Ja dat kan.
  Wij raden aan om in periode 1 havo4 hoofdstuk 1 en 2 te toetsen, periode 2 h.1-4 (cumulatief dus), periode 3 h.1-7 en periode 4 h.1-10. PO’s pas in havo5.
  En bij vwo4: periode 1: hoofdstuk 1-2. Periode 2: h.1-4. Periode 3: h.1-5. En dan een PO in periode 4, startend in periode 3.
 • Is er een studieplanner? Ja, die is er al en wordt na augustus bijgewerkt.

 

Antwoorden / docentenhandleiding

 • En waar staan de antwoorden? Die komen op de Toetsenbank vanaf half augustus.
 • En een docentenhandleiding? Die zal digitaal verschijnen via YouTube waarin de docent-auteurs zich laten interviewen door Simone Hendriks, docent MAW. Het gaat dan om leerdoelen en lestips. Schrijf u daarom in voor de MW nieuwsflits.

 

Kan ik wel rustig op vakantie? Uiteraard. Wij geven les in regio midden en zijn vanaf half augustus paraat om alles wat wij voor leerlingen ontwikkelen met u te delen. Zie ons als een verlengstuk van de vaksectie. Wat wij maken voor onze scholen, maken we ook voor die van u via de Toetsenbank/Community.