Simulatiespelen

Seneca ontwikkelt graag gevarieerd lesmateriaal waaronder activerende werkvormen. Zoekt u motivatie bij leerlingen en variatie in uw lessen? Maak dan gebruik van één van de lesmethoden van Seneca en neem een abonnement op de Seneca Community voor docenten. Dan krijgt u toegang tot onder andere…

VN-simulatiespel
Het zeer succesvolle VN-simulatiespel is al meer dan 10 jaar een succes bij havo en vwo leerlingen. Leerlingen spelen de rol van enkele landen tijdens een klimaatconferentie en leren op speelse wijze wat actoren, waarden, belangen en compromissen zijn. Ingebed in het lesboek voor havo en vwo en een aanrader!

Crisis game
De crisis game is gericht op vwo6- leerlingen die het vak maatschappijwetenschappen volgens. Leerlingen duiken een dag lang in een actuele internationale crisis kennen en de (on)mogelijkheden van het handelen van actoren. “Vermoeiend, leerzaam, leuk” waren enkele van de omschrijvingen die leerlingen gaven.

Meneer, gaan we dit vaker doen?!

Meer simulatiespelen
Houdt het nieuws en de Community van Seneca in de gaten om meer simulatiespelen te vinden, soms ontwikkeld door Seneca met partners. Via een abonnement op de Community en Toetsenbank zijn deze via downloads beschikbaar. Hieronder een greep uit het aanbod:

  • Acenes: een ontdekkingsspel voor vmbo waarin debat en de samenlevingsdilemma’s centraal staan.
  • Gemeenteraadsvergadering: samen met lokale politici leerlingen laten debatteren over maatschappelijke kwesties.
  • Verandering: van jager-verzamelaars tot de post-industriele samenleving. Diverse simulatiespelen en dilemma’s om over na te denken passend bij maatschappijwetenschappen.

Meer weten?
De simulatiespelen zijn speciaal ontwikkeld voor de gebruikers van Seneca. Als u Seneca gebruikt, kunt u de spellen gratis downloaden als u een licentie voor de Community heeft. Nog geen gebruiker van Seneca? Dan kunt gratis het verkiezingsspel over de Amerikaanse Verkiezingen bestellen om een indruk te krijgen van deze bijzondere werkvorm.