vmbo Maatschappijleer

Bent u op zoek naar een methode waarmee u aan de slag kunt voor het vmbo? De Seneca vmbo-methode combineert een heldere didactische lijn met actuele onderwerpen. Uw leerlingen gaan aan de slag met gevarieerde en actuele opdrachten.

Alle niveaus
De Seneca vmbo-methode is geschikt voor KGT. Om de methode ook voor vmbo-t leerlingen interessant te houden, zijn verdiepende teksten en opdrachten toegevoegd.  

“De methode slaat goed aan bij onze vmbo’ers en is begrijpelijk voor de leerlingen. Ik krijg de leerlingen veel sneller enthousiast voor discussie. Ook mijn collega’s zijn zeer tevreden over Seneca vmbo: er zit een logica in qua opbouw.” -Célestine Wintgens, docent Maatschappijleer.

 

Docentenmateriaal
Docenten die lesgeven uit Seneca kunnen toegang krijgen tot de online Seneca-community. Daar vindt u alles om met snel Seneca aan de slag te gaan: een docentenhandleiding, een toetsenbank, pta’s en powerpointpresentaties. Daarnaast kunt u direct contact opnemen met de auteurs. Op deze manier wordt kennis en ervaring gedeeld!

Ibook voor iPad
Gebruikt uw school Ipads? Dan biedt Seneca een volledige methode via de Ipad met interactieve opdrachten. Dus geen pdf, maar een volwaardige digitale methode. Lees meer over het iBook van Seneca!

Meer weten?

  • Lees de recensie die in Maatschappij en Politiek verscheen na het uitkomen van de eerste editie. De geheel vernieuwde tweede editie handhaaft de sterke punten die in de recensie worden benoemd, maar is tevens een sterke verbetering.
  • Bestel een beoordelingsexemplaar (u wordt doorgestuurd naar de webshop van onze uitgeverij).
  • Neem contact met ons op voor vragen!