vwo Maatschappijleer

Maatschappijleer is bij uitstek het vak van de actualiteit. De DWDD-uitzending van gisteren zit vandaag in de les. Seneca combineert als eerste uitgeverij online en offline om de actualiteit bij te houden. De methode zit vol uitdagingen voor de nieuwsgierige VWO’ers. Dat is prettig werken!

Actueel
Seneca is altijd actueel juist omdat het tijdloos is.

“Bij de vorige methode behandelde ik natuurlijk ook de actualiteit. Maar toen kon ik hooguit aanknopen bij enkele losse concepten. Met Seneca pakken we in de klas de basistheorie erbij en kan ik feilloos de actuele ontwikkelingen uitleggen. Ik kan veel meer de diepte in!” – Nanno Kok, Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk.

Uitdagend voor VWO’ers
Seneca biedt VWO’ers een uitdagende methode. De leerlingen leren op een wetenschappelijke manier naar maatschappelijke problemen kijken. Voordat de praktijk van de Nederlandse samenleving aan bod komt, krijgen de leerlingen een goede basis mee. De basis bestaat uit twee delen:
• begrippen als waarden, belangen en actoren,
• vaardigheden om dilemma’s bij maatschappelijke problemen te analyseren

Vervolgens kijken de leerlingen met de opgedane kennis naar de huidige samenleving. Er wordt ingegaan op de verzorgingsstaat, pluriforme samenleving, parlementaire democratie en democratische rechtsstaat.

Docentenmateriaal
Docenten die lesgeven uit Seneca kunnen toegang krijgen tot de online Seneca-community. Daar vindt u alles om met snel Seneca aan de slag te gaan: een docentenhandleiding, een toetsenbank, pta’s en powerpoint presentaties. Daarnaast kunt u direct contact opnemen met de auteurs. Op deze manier wordt kennis en ervaring gedeeld!

Meer weten?
Bestel een beoordelingsexemplaar.