Seneca Burgerschap breidt aanbod boeken en modules verder uit

14 juni 2022

Er is in de afgelopen periode weer hard gewerkt, op allerlei fronten. Daardoor kunnen we nu met trots weer enkele nieuwe boeken en modules presenteren tijdens de docentendag van 16 juni a.s.

Komt u eens langs onze stand om de modules Inleiding Recht en Inleiding Pedagogiek te bekijken en mee te nemen. Ook de Opdrachtenboeken havo-deel 2 en vwo-deel 2 en deel 3 zijn klaar, net als Nomade, de nieuwe methode voor Mens & Maatschappij.

Marco Veldman heeft de diverse schrijvers en redacteuren in het zonnetje gezet. Met de klok mee en links bovenaan beginnend: het team van Nomade, met Bram de Wever, Maarten America, Rhodé Berkenbos, Hans Berkenbos, Shelly Kil en Marco Veldman, presenteert trots het eerste boek van Nomade voor havo/vwo. In de komende twee jaar verschijnen ook de delen 2 en 3 voor havo/vwo en komen er ook twee boeken voor vmbo.

Iris Vlastuin heeft al eerder opdrachten voor Seneca uitgevoerd bij andere lesmethoden, maar is nu zelf de auteur van de Inleiding Recht. De modules van Seneca kunnen gebruikt worden in havo 5 en vwo 5. De leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan het werk gaan. De modules zijn ook ideaal bij het maken van de profielwerkstukken en de praktische opdrachten.

Een bloemetje en bedankje gaat ook uit naar Wouke Gerritsma en Tim Immerzeel die de Opdrachtenboeken voor havo en vwo geschreven hebben. Een flinke klus, maar het resultaat mag er absoluut zijn. Opdrachtenboek deel 3 wordt aan hen uitgereikt.

Last but not least: de module Inleiding Pedagogiek, geschreven door José Baars (hoofdredacteur), Geanne Geurts en Suzan Wietsma (laatstgenoemde kon helaas niet bij de afronding van het project zijn).