Seneca massaal besteld

12 mei 2017

De berichten die we ontvangen via de vele persoonlijke contacten met collega-docenten en via Iddink en Van Dijk wijzen er op dat Seneca massaal wordt besteld. Dat is niet alleen goed nieuws voor Seneca, maar vooral voor de vakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Seneca werkt vanuit het principe: van en voor docenten. Dus opbrengsten die voort vloeien uit de verkoop van leermiddelen, worden ingezet voor ontwikkeling en ondersteuning. Zo helpen we elkaar.

Opdrachtenboeken MAW
Het is al vaker gezegd: de opdrachtenboeken zijn geen weg te gooien werkboeken. Laat daarom nooit appels met peren vergelijken. Bij Seneca krijgt de leerling een duurzaam, degelijk en aantrekkelijk lesboek en dito opdrachtenboek. Het schriftje, de leerhulp (placemat) en de gratis digitale website www.maatschappijwetenschappen.nl(1) maken het geheel aan leermiddelen compleet. Omdat in het nieuwe programma opdrachten verwerken de basis is van het leren, zijn opdrachtenboeken een must. Ze nemen u veel werk uit handen en leveren de leerlingen de manier van werken op die voor het eindexamen is vereist.

Scholingsmiddag MAW
Ook de scholingsmiddag is een aanrader. Er kwamen veel positieve reacties over het nut en ook het gevoel van zekerheid die het de deelnemers heeft geboden. We bieden dit schooljaar nog eenmaal dezelfde scholingsmiddag aan. Schrijf u in en u ontvangt ter plekke de nieuwe opdrachtenboeken, een studieplanner en de uitstekende inleiding sociologie van Vranken, Henderickx en Van Hootegem.

Toekomstplannen maatschappijleer
In juni willen we met enkele groepen docenten nadenken over een methode voor vmbo-basis en een Engelstalige methode. Wilt u meedenken, praten en ontwikkelen? Neem contact met ons op.

In januari 2018 komt de nieuwe havo maatschappijleer methode uit en in 2019 de nieuwe vwo methode. Ondertussen werken we aan het afronden van de methode maatschappijwetenschappen.

 

(1) De website www.maatschappijwetenschappen.nl is de a.s. digitale portal bij het lesboek. Op dit moment linkt deze website gewoon door naar deze website. Maar in de nabije toekomst verschijnen actuele opdrachten op deze gratis website.