Servicehuis webinar

Wat hebben leerlingen nodig om leerlingen dieper te laten leren op langere termijn? Hoe geef je op een goede zinvolle manier feedback aan leerlingen? Vragen waar je als docent soms aan voorbij gaat en daarom organiseert Seneca Servicehuis samen met docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen Flemming van de Graaf twee webinars.

Webinar 2 Feedback en feedbackproces inrichten – donderdag 10 maart , 15.00-16.30

In onderwijsland is het woord feedback de laatste jaren zeer populair geworden (met dank aan Hattie, 2008). Docenten willen dat geven maar hoe doe je dat? En wanneer, hoe vaak of hoeveel? In deze webinar leer je anders kijken naar feedback en krijg je handvatten om betere feedback te geven. Ook gaan we nadenken over de inrichting van een feedbackproces bij grotere (praktische) opdrachten. Het doel is daarbij een zo hoog mogelijk leerrendement voor de leerlingen en zo min mogelijk werkdruk voor docenten.

Webinar 1 – Kwaliteitsbesef bijbrengen – dinsdag 15 februari, 15.00-16.30 (is al gehouden)

Bij maatschappijvakken is het formuleren van je denken een belangrijke vaardigheid. Zowel om te kunnen analyseren als om (toets)vragen te kunnen beantwoorden. Daarom oefenen we als docenten hier veel mee met onze leerlingen, maar toch vinden zij het moeilijk om een sterk antwoord te herkennen en te formuleren. In deze webinar leer je met eenvoudige oefeningen aan hoe je leerlingen dit kunt leren. We bespreken werkvormen waarmee je kwaliteitsbesef kan bijbrengen en waarmee leerlingen leren om van elkaar te leren.

De kosten voor beide webinars bedraagt €70,- en meldt u zich aan voor één webinar dan kost dat €40,-
Wilt meer informatie? Mail met het Servicehuis. Wilt u zich aanmelden, dan kan dat hieronder.